familymovedownunder.blogg.se

Denna bloggen har vi alltså startat för att visa våran resa när vi flyttar till Australien och insperera folk till att göra samma resa som vi. Familjen består av Abbe 10år, Bella 11år, Mamma och Pappa. Tidigare har vi bott i Stockholm men kände för ett äventyr och tyckte detta verkade spännande. Hoppas ni vill följa med på våran resa som börjar...Nu! Stockholm 21/5

Veckan som gått

Publicerad 2016-08-16 07:08:37 i Allmänt,

Hej!
Dagarna rusar förbi och vi ägnar dagarna åt att titta på hus och lägenheter, Tomas försöker köpa en bil, vi försöker hitta aktiviteter till barnen och blandar detta med ganska mycket semesterkänsla. Dvs strandhäng och test av Manlys stora restaurangutbud. Det dräller också av caféer och glassbarer, så vi håller oss sysselsatta. På bostadsfronten så tittar vi på ett hus och en lägenhet just nu. Båda har utsikt mot vattnet och gångavstånd till färjan som går in till city. Ligger också bra i förhållande till stränder, skola och affärer så vi tror att vi har ringat in ett bra område iaf. Håll tummarna för att vi kan få någon av dem. I lördags började vi dagen med att gå på invigning av Manlys nya simcenter som bland annat har två 25-metersbanor och en 50-meters. Och ett gym för oss som behöver det. Barnen ska få gå på provsimning någon dag snart för att se vilken grupp de kan passa i. Sedan hade vi familjen Herron på besök på kvällen, Mike hade fyllt år i veckan och Tomas lagade som vanligt supergod mat. Denna gång med thai-tema. Vi hittade bland annat några små sköna bläckfiskar som åkte ner i en skaldjurssallad. Barnen pratar på för fullt med Grace och Henry som är jämngamla, så engelskan ska nog ordna sig snabbt. Vi letar ocskå efter en tutor som ska komma hem till oss ett par dagar i veckan och prata lite med barnen har vi tänkt.

I söndags var vi som Tomas skrev på stranden och sen åt vi söndagslunch i hamnen, med några fåglar som satt ovanför oss... Bra restaurang där barnen åt gratis.

Isabella ska springa color run på söndag morgon så vi har idag varit på en fyrakilometersrunda för att träna lite.

Nu är Tomas i stan och träffar rekryterare mfl och ikväll blir det besök på en japansk restaurang där barnen också äter gratis, en väldigt trevlig grej de verkar köra med här.

Sammantaget har vi det kanon som ni förstår även om det är lite frustrerande att det tar sån tid att få boendefrågan löst.

//Kattis

Jag kommer nog inte få nåt pris som bästa bloggare, omöjligt att fatta vilka bilder som publiceras var och hur, så jag hoppas ni har lite fantasi om det ser konstigt ut:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela